Варна, ул. "Д-р Борис Божков" № 1, сградата на Департамент за информация, квалификация и продължаващо образование, м. Почивка

Прием на ученици, обадете се за информация!

logo

0888 628 305

info-400076@edu.mon.bg

Варна

ул. "Д-р Борис Божков" №1

09:00 - 16:00

Понеделник до Петък

logo

0888 628 305

byron_school@abv.bg

Варна

ул. "Д-р Борис Божков" №1

08:00 - 18:00

Понеделник до Петък

Английски преподавател прилага американски модел на обучение във Варна

 

Често, когато човек реши да проговори чужд език са сблъсква с вътрешна бариера, която понякога не му дава възможност да постигне отлични резултати. А колкото и квалифицирани да са учителите в едно училище, те рядко могат да предадат така добре на възпитаниците си онзи автентичен акцент, който притежават хората, за които езикът е майчин. Така, за да съчетае добрата подготовка по граматика с възможността учениците да говорят правилно и свободно английски език, ръководството на Частната езикова гимназия „Джордж Байрон“ и на Българо-американското училище „Талант“ във Варна, са поканили на помощ британеца Майкъл Биър.

Специализирал в родината си и с работа с младежи, имащи проблеми в езиковата си практика, в продължение на 20 години преподавателят се е опитвал да вдъхне увереност на своите ученици. Биър смята, че най-големият успех е да научиш младите хора да бъдат уверени в собствените си сили, а най-голямата му награда винаги е била благодарността на възпитаниците му, които са успявали за кратко време да усвоят много знания.

Според англичанина, макар традиционните подходи при преподаването на език да са много важни, има методи, които използвани успоредно дават добри резултати. По думите му, екстровертният тип обучение от американските училища може да получи добра реализация тук. Предимството на тази система е, че докато в Европа много деца са по-срамежливи и по-свити, на всяко хлапе в САЩ още от съвсем малко се внушава, че е най-доброто, че е специално и, че притежава качествата да постига успехи.

Затова и основната цел в обучението в двете варненски школа тази година ще е да се внуши на учениците да повярват, че всеки носи в себе си нещо, което заслужава внимание и уважение, да изградят самочувствието си, категорично е и ръководството.

Освен с младежи в гимназиална възраст тази година, британецът Майкъл Биър ще работи в морската ни столица и с по-малки деца. В новото училище „Талант“, което предстои да отвори врати за пръв път на 15 септември, преподавателят ще води и часовете по изкуство на първолаците. Натрупал опит в работата с малки ученици в Испания, англичанинът ще се опита да адаптира собствените си знания и умения, така че да са достъпни за по-млада аудитория, каквито са бъдещите първолаци. Идеята е освен да учат език, децата да могат да развият своята креативност. Задача на на Майкъл ще е да им предаде най-основните знания, свързани с претворяването на пространство, форми и цветове и как да развиват своите въображение и креативност в тази посока.

Текстът е взет от публикация на www.moreto.net .

108 Responses to “Английски преподавател прилага американски модел на обучение във Варна”

Comments are closed.
Новини
Прочети повече