Ученици от ЧЕГ “Джордж Байрон” представят България в проекта “The Lake In Our Lives” – Частна езикова гимназия "Джордж Байрон"

Варна, ул. "Д-р Борис Божков" № 1, сградата на Департамент за информация, квалификация и продължаващо образование, м. Почивка

Прием на ученици, обадете се за информация!

logo

0888 628 305

info-400076@edu.mon.bg

Варна

ул. "Д-р Борис Божков" №1

09:00 - 16:00

Понеделник до Петък

logo

0888 628 305

byron_school@abv.bg

Варна

ул. "Д-р Борис Божков" №1

08:00 - 18:00

Понеделник до Петък

Ученици от ЧЕГ “Джордж Байрон” представят България в проекта “The Lake In Our Lives”

От 16 до 23 март четирима ученици от ЧЕГ „Джордж Байрон” осъществиха първата мобилност по проекта “The Lake In Our Lives” по програмата “Еразъм +”. Домакин на срещата беше град Клобуки, недалеч от Бърно, Чехия.

Ученици от Исландия, Швеция, Румъния, Турция, Полша, Чехия и България представиха по различни начини фолклора и културното наследство от регионите, от които идват.
Акцент в представянето на Варна бяха най-старото обработено злато в света и една от най-големите мистерии – т.нар. „чиния на Ной”. Чрез своите компютърни умения учениците от ЧЕГ „Джордж Байрон” създадоха презентации, с които привлякоха интереса на своите партньори.

По време на срещата беше проведен и конкурс за официално лого на проекта. Логото на Турция беше избрано единодушно за символ на проекта.

Учениците се запознаха и с някои от историческите забележителности на гр. Бърно и се включиха в кратък курс по чешки език.

Следващата среща на участниците в проекта е в гр. Анкара, Турция през месец май, където фокусът ще падне върху спортните дейности и дейностите през свободното време. За допълнителна информация и новини може да посетите: www.ourlakes.eu

 

Текстът е взет от публикация на “Варна Утре”.

varna-utre-byronschool

418 Responses to “Ученици от ЧЕГ “Джордж Байрон” представят България в проекта “The Lake In Our Lives””

Comments are closed.