ДЕЦАТА ОТ УЧИЛИЩЕ „ТАЛАНТ“ ПОЗДРАВИХА МАЛЧУГАНИ ОТ КАРИН ДОМ ВЪВ ВАРНА – Частна езикова гимназия "Джордж Байрон"

Варна, ул. "Д-р Борис Божков" № 1, сградата на Департамент за информация, квалификация и продължаващо образование, м. Почивка

Прием на ученици, обадете се за информация!

logo

0888 628 305

info-400076@edu.mon.bg

Варна

ул. "Д-р Борис Божков" №1

09:00 - 16:00

Понеделник до Петък

logo

0888 628 305

byron_school@abv.bg

Варна

ул. "Д-р Борис Божков" №1

08:00 - 18:00

Понеделник до Петък

ДЕЦАТА ОТ УЧИЛИЩЕ „ТАЛАНТ“ ПОЗДРАВИХА МАЛЧУГАНИ ОТ КАРИН ДОМ ВЪВ ВАРНА

 

С песнички, подаръци и много коледно настроение, деца от Българо-американското училище „Талант“ във Варна зарадваха възпитаници на Карин дом, предаде репортер на Moreto.net. Дни преди Рождество Христово момичетата и момчетата от частното школо изнесоха празнична програма с песни на немски и английски език, но показаха и открит урок по математика и български език, демонстрираха чуждоезиковите си умения като изиграха няколко сценки.

За да поздравят малчуганите от Карин дом, артистичните ученици от „Талант“ са се готвили в продължение на месец, разкри един от преподавателите им Ванина Иванова. Според младата учителка, още преди да започнат репетициите, обаче децата са били много щастливи, че ще бъдат в помощ на свои връстници и ще могат да ги зарадват за празника.

В кулминацията на празника, децата подариха на домакините си кукла на Дядо Коледа. За изненада на гостите пък от Карин дом бяха приготвили ръчно изработени картички и коледни играчки.

„Тържеството възникна като спонтанна инициатива на Българо-американското училище „Талант“ и Карин дом. Преди месец децата от това училище дойдоха при нас с техните преподаватели, след което заедно организирахме акция, наречена „Коледа в Карин дом“, разкри директорът на звеното Мариана Николова.

Всъщност празникът е следствие и от доброволческите дежурства на по-големите ученици от Частната езикова гимназия „Джордж Байрон“. В продължение на няколко седмици 13 момичета и момчета в 9-ти, 10-ти и 11-ти клас са помагали безвъзмездно, посрещали са децата, помагали са при носенето на количките на тези, които изпитват затруднения в придвижването.

„Подаряваха на всяко дете различни сувенири, картички и сладкиши, които изработвахме съвместно. За всички средата беше необичайна, те самите попадаха за пръв път на такова място, но следващият път ще знаят много повече за това как да помогнат, да бъдат толерантни“, категорична бе Мариана Христова.

Текстът е взет от публикация на www.moreto.net.

Линк към статията: http://www.moreto.net/novini.php?n=309301&c=09&p=1

7 5 4 3 21

447 Responses to “ДЕЦАТА ОТ УЧИЛИЩЕ „ТАЛАНТ“ ПОЗДРАВИХА МАЛЧУГАНИ ОТ КАРИН ДОМ ВЪВ ВАРНА”

Comments are closed.